top of page

Acerca de

img-1267-medium_edited.jpg

GOLDSHELL EEN 100% NATUURPRODUCT

Goldshell in Zoutkamp

Schelpen zijn de omhulsels van weekdieren die leven in de Waddenzee en de Noordzee. Als de weekdieren ze niet langer nodig hebben, komen ze door de stroming van de zee op de zandbanken te liggen. De natuur zorgt voor steeds nieuwe voorraden. Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee heeft berekend dat de jaarlijkse aanwas van kokkelschelpen ongeveer 250.000 kubieke meter bedraagt.

Winning van de schelpen

De schelpen van Goldshell worden gewonnen door de Vissers van De Rousant. Een speciale zuiger zuigt de schelpen van de bodem van de zee. Aan boord worden meteen de beste schelpen uit gesorteerd. Bij binnenkomst van de haven worden de schelpen gewassen met zoet water. De schelpen kunnen direct overgebracht worden naar de vrachtwagens en op transport gezet worden naar de klant.

Goldshell kiest voor ecologisch verantwoord

Goldshell heeft respect voor de natuur van de zee. De winning van schelpen wordt daarom zorgvuldig uitgevoerd. Dit doet het bedrijf bijvoorbeeld door alleen schelpen te winnen als er vraag is, er vindt beperkt opslag plaats. De winlocatie wordt met zorg uitgekozen, zodat de bodem zo min mogelijk verstoord wordt. De schelpen worden op zee geselecteerd. Schelpen die niet gebruikt kunnen worden voor isolatie, worden direct teruggegeven aan de zee.

WAAROM SCHELPEN KOPEN BIJ GOLDSHELL
VLOERISOLATIE MET BEHULP VAN SCHELPEN
SCHELPEN EN ANDERE DOELEINDEN

Respect voor de natuur en de zee staat bij ons voorop. Onze schelpen worden gewonnen door Vissers van de Rousant en alleen de beste schelpen worden gesorteerd voor vloerisolatie. Hiermee heeft u een blijvende en duurzame garantie tegen vochtproblemen.

Isolatie is belangrijk om energie te kunnen besparen. Wanneer een woning niet goed geïsoleerd is, ruikt de woning muf, zijn de stookkosten relatief hoog en krijgt u last van ongedierte. Goldshell heeft de oplossing voor isolatie door het gebruik van natuurlijke producten: schelpenisolatie. Het verkrijgen van deze producten is daarnaast ook nog eens een duurzaam project. 

Hoe dit in zijn werk gaat,

leest u hier...

Bij Goldshell in Zoutkamp kunt u meerdere soorten schelpen kopen, waaronder schone gewassen schelpen en Kleischelpen. Ieder met hun eigen kwaliteiten en geschikt voor diverse doeleinden. 

Wilt u meer informatie? Stuur ons dan een bericht!  Of toch liever gelijk een offerte aanvragen? Klik dan hier!

Let’s Work Together

Thanks for submitting!
bottom of page